?

Kan man få jobb på barneskole hvis man er utdannet lektor?

Kvinne 23 . 25 Mars 2021
Spørsmål

Jeg studererer for å bli lektor og har nylig fått meg en vikarjobb på en ungdomsskole. Jeg merker at jeg liker best å jobbe med 1. - 5. Klasse og lurer på om det er mulig å få meg jobb som barneskolelærer hvis jeg er utdannet lektor?

Kvinne (23)
Fagperson svarer
Hei

Det er fullt mulig å få jobb som lærer på barneskolen selv om man er utdannet lektor. I jobbannonser hvor det søkes lærere til grunnskoletrinnet skrives det ofte at de "fortrinnsvis" ønsker seg lærere som er utdannet allmennlærere / grunnskolelærere, men det betyr ikke at de ikke er åpne for å også snakke med lærere som har en litt annen bakgrunn. Vi vet at erfaring, interesse og personlig egnethet er viktig i ansettelser, i tillegg til formell kompetanse. Som utdannet lektor vil du inneha spisskompetanse innenfor noen fag, samt pedagogisk kompetanse, og dette er ettertraktet hos arbeidsgiver.  

Om du ønsker mer spesifisert kunnskap rundt temaet, vil jeg anbefale deg å kontakte Utdanningsforbundet. Dette er lærernes fagforening, og de har god oversikt over arbeidsmarkedet og hva som etterspørres. Videre kan du snakke med rådgiver i Lektorprogrammet ved UiO for å høre om de har noen innspill som kan hjelpe deg videre. Kanskje er det slik at du kan velge noen retninger innenfor programmet som gjør deg enda mer attraktiv for en jobb på barneskolen?

Lykke til! 

Vennlig hilsen sosionomen

Finner du ikke det du leter etter?