?

Hvor mange ganger bør man gå til psykolog før man bytter ved dårlig kjemi?

Kvinne 22 . 10 Mars 2021
Spørsmål

Hvor mange ganger bør man gå til psykologen sin før man evt tar en avgjørelse om man vil bytte? Føler ikke nødvendigvis noe negativt overfor psykologen, men jeg legger press på følelsene og vil ikke åpne meg helt, føler ikke kjemien er på topp

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

det er vanskelig å gi et generelt svar på det spørsmålet siden det kommer an på mangt i din konkrete situasjon, men jeg tror det beste du kan gjøre er å ta opp spørsmålet med psykologen din (selv om jeg har forståelse for at det kan være utfordrende). Det er vanlig at en psykolog vekker mangfoldige følelser og å arbeide med disse er sentralt innen mange behandlingstradisjoner. De fleste psykologer er derfor vant til å arbeide med både positive og negative følelser knyttet til behandlingsrelasjonen. De fleste psykologer vet også både at det kan være krevende å bli trygg, at ikke alle matcher like godt og at det i noen tilfeller kan være vanskelig å få til et nyttig samarbeid. Ved å ta opp spørsmålet med psykologen (hvis ikke dette er noe psykologen selv tar opp), gjør du det mulig for dere å utforske hva det kan være som gjør at du ikke vil eller klarer åpne deg helt og om det er bedre kjemi eller annet som skal til for å få arbeidet med det som er viktig for deg. Det er ikke gitt at det er så lett å få byttet psykolog (i SiO gjøres det gjerne en vurdering etter at bytte er tematisert mellom psykolog og student), så det er lurt å finne ut av hvilke muligheter som er i den aktuelle relasjonen før du/dere eventuelt kommer frem til at et bytte er beste løsning for deg. 

 

Kort fortalt: det virker nok lite fristende for mange å ta opp temaer rundt misnøye, kjemi og muligheter for å bytte behandler med psykologen, men dette kan være en mulighet for nyttig erfaring og for bedre utbytte av timene, enten det blir med den aktuelle eller annen behandler. Så: hvis det har gått noen timer allerede og du har kjent på dårlig kjemi eller vansker med å snakke om det som er viktig for deg, oppfordrer jeg deg til å prøve å si noe om dette til psykologen. Lykke til! 

 

Vennlig hilsen,

Psykologen, SiO Helse.

 

Finner du ikke det du leter etter?