?

Tilbyr SiO helse samtalegrupper/gruppeterapi?

Mann 25 . 24 Januar 2020
Spørsmål

Tilbyr SiO Helse samtalegrupper med spesialisering? Isåfall, hvor melder man seg på? Jeg har fått anbefalt gruppeterapi/samtalegruppe av psykologen men vet ikke om noe

Mann (25)
Fagperson svarer
Hei

Så fint at du er interessert i gruppeterapi. I SiO skiller vi mellom kurs og grupper, men mange synes dette er litt uklart, derfor forteller jeg litt om begge deler.

Et kurs er undervisningsbasert og man melder seg på direkte på nettsidene. Det er gratis. Sjekk ut kurskalenderen til SiO. Følg med på SiO helses nettsider for oppdatert informasjon om nye kurs og grupper. 

I tillegg til de kurs som ligger ute nå planlegges det kurs for depresjonsmestring med sannsynlig oppstart i februar. 

En samtalegruppe er regnet som helsehjelp, og innebærer f eks mer deling av egne erfaringer mellom deltakerne. For å delta i samtalegruppe må man enten ha behandler i SiO psykisk helse, eller vært innom en inntakssamtale. Vi planlegger samtalegrupper i 2020, foreløpig metakognitiv gruppe for bekymrigsangst, kroppsbevissthetgruppe og sorgmestringsgruppe. Gruppa for bekymringsangst starter i mars, de andre gruppene er ennå ikke satt datoer for. Om du er student på lærested tilknyttet SiO og ønsker å delta på gruppe: Ta gjerne kontakt for en inntakssamtale. Velkommen!

Om du ikke er student som tilhører SiO, eller om du er interessert i mer langvarig gruppeterapi så finnes det mange privatpraktiserende terapeuter.

Lykke til! 

 

 

 

 

Vennlig hilsen fra psykologen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?