?

Kan man testes for allergi via Internett?

Kvinne 28 . 03 Juli 2020
Spørsmål

Jeg bestilte en fastlegetime for å ta allergitest. Hvorfor har dere gjort den om til en videotime? Kan man testes for allergi via Internett?

Kvinne (28)
Fagperson svarer
Hei

 

I skrivende stund grunnet covid-19 epidemien har mye i samfunnet vært forsøkt løst med digitale løsninger for å begrense nærkontakt. Også i helsesektoren, som er spesielt utsatt for smitte. 

Ved utredning av allergi er symptomene du får, og i hvilken sammenheng, meget viktig for å kunne velge riktige allergitester og behandling. F.eks om plager som fremtrer allergiske er forbundet med mat, kjæledyr, innemiljø eller årstider. På mange måter er disse spørsmålene viktigere enn selve prøven, og de vil uansett utfylle hverandre. Det er også veldig fint å kunne snakke gjennom behandlingsalternativene som finnes. Dette tar jo tid, og for å begrense kontaktpunkter har dette vært ønsket tatt på video. 

Blodprøvene for allergi kan forhåndsbestilles til deg mens du har videotimen med legen. Du kan da i ettertid enten få tatt prøver eksternt på Fürst Medisinisk Laboratorium eller ta dem på vårt kontor uten å ha nærkontakt med andre enn den som hurtig tar prøvene. Legen du har hatt konsultasjonen gir deg beskjed og råd elektronisk når svarene foreligger.

-SIO legen

Finner du ikke det du leter etter?