?

Hvor henvender jeg meg for å søke kjæledyr i SiO Bolig?

Kvinne 22 . 02 Juni 2021
Spørsmål

Hei, jeg prøvde å spørre SIO om hvor man henvender seg for å søke om å ha kjæledyr. Dette fikk jeg ikke svar på, bare beskjed om at det ikke var lov med mindre det var førerhund eller lignende og i egne egnede boliger. Jeg har faktisk medisinsk grunn og alvorlig sykdom, og synes det var synd å bli avfeid på den måten. Lurer på hva slags type dyr som kan regnes som støttedyr, er det kun hund? Og hvilke boliger er det man kan bo i hvis man skal ha en servicehund? Hvor søker man om dette dersom man har legedokumenter og slikt for dette?

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei
Beklager at det har tatt tid å besvare ditt spørsmål. Her vil jeg anbefale deg å sende en melding direkte til SiO kundesenter (eller ringe dem på telefon 22 85 32 00) med de spesifikke spørsmålene du har om søknadsprosessen for dyrehold, da det er de som behandler søknader som gjelder SiO Bolig. 
Her er det jeg fant av tilgjengelig informasjon fra SiO Bolig om dette med dyrehold:
 
"Dyrehold er dessverre ikke tillatt i våre studentboliger, dette innvilges kun for godkjente servicedyr av typen blindehund eller epilepsihund, og bare for utvalgte boliger.
Har du behov for servicedyr må du sende inn søknad om dette før eller sammen med søknaden om bolig. Det er ikke mulig å søke om dette etter at du allerede har fått tilbud om bolig.
Søknaden må inneholde dokumentasjon på offentlig godkjent servicedyr."
 
Håper du finner ut av dette.

 

Hilsen sosionomen, SiO Helse.

Finner du ikke det du leter etter?