?

Kan jeg ta permisjon eller bli deltidsstudent for å forbedre karakterene?

Kvinne 20 . 30 November 2021
Spørsmål

Hei, jeg er en andre årig student på NTNU med studieretning på Økonomi og administrasjon. P.g.a corona-situasjonen og sykdom fikk ikke jeg skikkelig komt meg gjennom den overgangen fra videregående til universitetet, noe som gjor at jeg slet med å prosessere skolearbeid, vurdering og studentmiljøet. Jeg er ikke lengre motivert som før og klarer heller ikke nå de karakterene jeg ønsker siden jeg føler alt går for fort og jeg ikke klarer å følge etter! Jeg lurer derfor om at det er mulig å ta permisjon eller endre heltid studiet mitt til deltid for å klare ta opp igjen fagene og studiet med tanke på å forbedre karakterene?

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei

Du er ikke alene om å oppleve dette. Det er alltid vanskelig med overgangen mellom videregående og universitet, og i koronatiden har nok dette vært ekstra utfordrende for mange.

For å finne ut hvilke muligheter du har i studiene dine må du snakke direkte med studiestedet ditt. De vil kunne hjelpe deg med å se på hva som er best for deg - om du skal ta permisjon, eller gå over til å bli deltidsstudent. Vi som svarer her på Studenter Spør er ansatte i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, SiO. Vi har dermed lite kjennskap til reglene rundt omkring på andre studiesteder, men ved å kontakte NTNU vil du nok få hjelp til dette.

Lykke til! 

Vennlig hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?