?

Kan jeg få utvidet tid på universitetet?

Kvinne 23 . 18 Juni 2021
Spørsmål

Kan man spørre om å få utvidet tid og sånt på universitetet egentlig? Er førsteårsstudent og ikke fått noe info og merker at jeg strever veldig :( har heller ikke fått god kontakt med noen pga digital undervisning og sånt så har ingen jeg vet om som jeg kan spørre men håper dere har et svar på det. Eller har hørt om knutepunktet, men vet ikke hva de brukes til

Kvinne (23)
Sosionom svarer
Hei

Ja, du kan søke om å få utsatt tid, både på innleveringer og eksamener og i år er det tilstrekkelig med egenmelding, (grunnet covid 19) altså må du ikke ha legeattest. Du kontakter studentinfo-senteret ved ditt fakultet for å gjøre dette. For eksempel dersom du studerer på SV fakultetet kontakter du SV-info.

Søknadsfrister for utsettelse kan variere fra program til program, så jeg anbefaler deg å kontakte ditt fakultet for å få en oversikt hva som gjelder for deg.

Studentinfo-senterne ved de ulike fakultetene tilbyr også individuell studieveiledning for å hjelpe deg som student i gjennomføringen av ditt studieløp. 

Hvis du har gått glipp av søknadsfristene som gjelder deg dette semesteret, vil jeg likevel anbefale deg å snakke med en studieveileder, så kan du få oversikt over dine rettigheter og legge en plan for neste semester.

Studenter som har en funksjonsnedsettelse, særskilt behov eller sykdom som påvirker studiehverdagen, kan  søke om tilrettelegging

Særskilt kan være for eksempel fysiske, psykososiale og/eller læringsmessige utfordringer, både midlertidig og varig. Eksempler på tilrettelegging kan være; utlån av hjelpemidler og teknisk utstyr, reservert lesesalsplass eller plass på mindre leserom, hjelp til å planlegge studieløpet ditt og se på muligheter for tilrettelegging i undervisningen, info om lydbøker gjennom Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek, tilgang på hvilerom og Hjelp til å søke mentor hvis du er over 22 år og har utdanning som tiltak gjennom NAV. 

Knutepunktet er et infosenter for søkere og studenter, og svarer på på spørsmål om opptak til studier, semesteravgift og registrering og slike ting.

Det er mange studenter som har hatt et tøft studieår, og vi vet at det har særlig vært vanskelig for dere førsteårsstudenter. Tar du kontakt med Studentinfo-senteret ditt for å ordne opp i forsinkelsene nå, kan du få en bedre start til høsten.

Du er veldig velkommen til å ta kontakt med oss i SiO psykisk helse og veiledning, nå, eller til høsten dersom du trenger noen å snakke med om livet rundt studiene, for eksempel om vanskelige følelser, sosial deltagelse eller studierelaterte utfordringer.

Håper dette besvarte det du lurte på. Ønsker deg en riktig god sommer og krysser fingrene for at neste år blir et bedre studieår for deg.

 

Vennlig hilsen

Klinisk sosionom 

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?