?

Kan jeg bli utredet for dysleksi hos SiO?

Mann 21 . 18 September 2020
Spørsmål

Hei, prøvde å stille spørsmålet tidligere men halve teksten forsvant tydeligvis så jeg prøver på nytt :) Jeg har dysleksi, men ingen dokumentasjon, og ser at det koster minst 3500 å ta dysleksi test privat (ofte over 5000), det er ikke helt studentvenlig. Jeg har blitt testet før, men ingen husker hvor, så jeg kan ikke få dokumentasjon derfra. Det er veldig viktig for et arbeidskrav at jeg har tilgang på tilrettelegging, (må skrive helt riktig, på latin, for hånd, med liten tid, så det er ikke akuratt et dysleksivenlig arbeidskrav). Problemet er at jeg ikke har råd til å ta testen privat. Kan jeg gjøre det via sio? f.eks fastlege? Eller en billigere metode enn helprivat via skolen (oslomet)? Er det eventuelt en annen måte jeg kan få bekreftet at jeg har dysleksi uten å bruke så og si hele lånet for den måneden? På forhånd takk!

Mann (21)
Fagperson svarer
Hei

Det er dessverre ikke mulig å få utredet dysleksi hos SiO.

Det er noen studiesteder som tilbyr hjelp i forbindelse med utredning og jeg vil anbefale deg å ta kontakt med OsloMet. Spør dem om de tilbyr hjelp i forbindelse med utredning og ellers hvordan du kan gå fram for å få tilrettelegging.  

Jeg er helt enig i at kostnaden på utredning hos privat logoped ikke er spesielt studentvennlig og det er synd at du ikke finner ut hvem som utredet deg forrige gang. Kan det likevel være en ide å gjøre et nytt forsøk ved å kontakte pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) i din hjemkommune? Kanskje du også kan snakke med skolen(e) du tidligere har gått på og høre hva de sier?

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse Rådgivning

Finner du ikke det du leter etter?