?

Klump i underlivet, hva kan det være?

Kvinne 26 . 21 Juni 2021
Spørsmål

Jeg fant en liten klump, på størrelse med en en liten/medium kvise, på en side hvor de ytre kjønnsleppen og klitorshetta møtes. Den er hudfarget, har blank overflate og gjør litt vondt om jeg tar på den. Det minner meg mest om en kvise, men uten det hvite. Jeg har hatt en lignende klump mellom de ytre kjønnsleppene og innsiden av det ene låret mitt en stund nå også. Akkurat nå er den ikke vond (men den har vært det) men er hard om jeg kjenner på den. Jeg testet meg sist for kjønnssykdommer over 1 1/2 år siden. Da var det kun urinprøve, men jeg hadde ingenting. Jeg har også hatt samme partner i over 1 1/2 år Hva kan det være?

Kvinne (26)
Legen svarer
Hei

Dette høres ut som det kan dreie seg om kjønnsvorter. Det er ikke mulig for meg å si sikkert uten å ha undersøkt deg, men slik du beskriver disse så er det ganske typisk.

Kjønnsvorter er en seksuelt overførbar infeksjon som er forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Mange har hørt om HPV-virus og blir bekymret for kreft i livmorhalsen. Det er mange typer HPV virus. Noen av disse kan gi kjønnsvorter og det er helt andre typer som kan gi kreft i livmorhalsen hos kvinner.

Kjønnsvorter gir ofte ikke symptomer, men de kan av og til forårsake smerte eller kløe. Slike kjønnsvorter er godartede og vil gå bort av seg selv, men det kan ta lang tid. Både uker og måneder. Det finnes behandling dersom du ønsker å prøve å få de bort raskere. Ta i så fall kontakt med din fastlege.

Håper dette var oppklarende.

Vennlig hilsen, Fastlegen

Finner du ikke det du leter etter?