?

Jeg tisser veldig lenge, er det normalt?

Mann 22 . 28 August 2020
Spørsmål

Heisann! Jeg har et pissproblem her. Bokstavelig talt. Jeg urinerer noen ganger veldig lenge. Det er som om slangen har en klem slik at det kun er 30% trykk ut. Jeg får kommentarer når jeg drikker med venner slik som: ''FAEN PISSE DU ENNÅ?'' så jeg begynner rett og slett å bli litt bekymret. Også; når jeg urinerer så kommer det ofte ut som en ''hageslage'' sprut eller noe lignende. Men merk at dette ikke er hele tiden. Plutselig kan alt fungere som fint igjen. Jeg har sjekket meg for klamydia før (hadde ikke) og venter på svar fra ny test nå. Hva annet kan være årsaken?

Mann (22)
Fagperson svarer
Hei

Det er fort gjort å sammenligne seg med andre. Det forstår jeg godt. Her er det imidlertid mye som kan være normalt. Det er store individuelle forskjeller og det kan også gå litt i perioder. Noen bruker lenger tid, noen later vannet oftere osv.

I første omgang så handler dette om vaner og væskeinntak. Kanskje du har drukket mer væske de gangene dette skjer? Hvis blæren for eksempel er veldig full så kan musklene i blæreveggen bli litt slappe på grunn av strekket, dette kan føre til at strålen blir litt svakere og tømningen tar lenger tid. Dette er midlertidig, men det kan da vært lurt å huske å gå på do og tømme noe oftere. Men ikke legg deg til en vane med for ofte heller. Da kan man havne i situasjonen overaktiv blære, hvor man rett og slett får en uvane med for hyppige vannlatinger. Her er det lurt å finne en god balanse og lytte til kroppens signaler.

Det er bra at du har tenkt på å teste deg for klamydia. Det kan man gjerne gjøre regelmessig etter partnerbytte, da det ikke alltid gir symptomer.

Hvis det du beskriver er en endring fra hva du vant til eller dersom det blir verre så ville jeg tatt kontakt med fastlegen for en nærmere samtale og undersøkelse. Ta da gjerne med en morgenurinprøve til timen. Glass til urinprøve kan du få kjøpt på apotek.

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?