?

Må jeg fortsette med Epiduo mot akne etter behandling med Isotretinoin?

Kvinne 26 . 27 April 2021
Spørsmål

Jeg fikk resept på epiduo 0,3%/2,5% (etter6 mnd på isoretitionin) og brukte det hver dag i ca 1 uke på de områdene jeg vet jeg bruker å få kviser og der jeg så kviser. Kvisene jeg hadde forsvant. Så når huden min ble så sår og irritert, og jeg heller ikke fikk nye kviser sluttet jeg å smøre områdene hvor det ikke var synlige kviser. Jeg har ikke fått noen nye enda og har ikke brukt epiduo på 1 uke ihvertfall Er det nødvendig å bruke det daglig for å full effekt selv om jeg ikke får kviser? Jeg ble fortalt av legen at det var kviseforbyggende, så da tenker jeg jo at jeg må bruke det for å forebygge at det kommer nye. Jeg fikk ingen i instrukser av legen utenom å bruke 1 gang om dagen på kvelden.

Kvinne (26)
Fagperson svarer
Hei

Så godt å høre at du er blitt bedre. Dersom du ikke har noen plager med kviser i det hele tatt nå, så ser jeg ikke nødvendighet av behandling nå. Da gjelder det å fortsette å fokusere på variert og sunt kosthold og forsiktighet med kosmetiske produkter.

Det kan imidlertid være greit å ha muligheten for Epiduo fremover. Det er jo dessverre noen som opplever forverring noen måneder etter avsluttet behandling med Isotretinoin. Det er lurt å starte med Epiduo dersom du skulle oppleve nytt oppbluss av kviser de nærmeste månedene. Smør på de områdene som får kviser en gang daglig og følg instruksene på pakken. Det kan være greit å vite at bivirkningene kommer først. Typisk merker man de første ukene rød, irritert og tørr hud. Brukt fuktighetskrem som lindring. Bivirkningene avtar som regel etter 1-2 uker, deretter kan man merke effekten. Så her gjelder det på en måte å "stå litt i det" første tiden, komme seg over bøygen, før man får gevinsten av effekten. Dersom det blir veldig sterke plager så er det likevel lurt å ta en pause og diskutere andre alternativer med din fastlege

Håper dette var til hjelp.

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?