?

Når er fadderuken og må man drikke alkohol? Er dritnervøs.

Mann 19 . 13 Juli 2021
Spørsmål

Hei vet noen når fadderuken er hvilke dager eller uker og hvilket opplegg og hva skal man gjøre og hvor lenge varer det og når er klokkeslettene for må si ifra til sjefen for ble satt opp på jobb to dager i uke 32 og vil være med på fadderuke men vet ikke om jobben lar meg og vet ikke hvordan man er sosial lenger og er dritnervøs ok men når er fadderuke og må man drikke masse eller kan jeg drikke sukkerfri energidrikke eller sukkerfri brus for jeg trener og vil helst unngå

Mann (19)
Fagperson svarer
Hei

Det aner meg at du er spent på studentlivet og det er fint.  Da en blir student starter en jo en ny og også ukjent tilværelse.

De ulike studiestedene har ulike opplegg. Siden jeg ikke vet hvor du studerer er det litt vanskelig å svare deg helt eksakt. 

På Universitetet i Oslo starter fadderuken 16.08.21. Det samme gjelder Høyskolen Kristiania. På OsloMet ser det ut til at 17.08.21 er dagen. På B.I har de ikke annonsert dato for oppstart. Studerer du på en annen skole anbefaler jeg deg å sjekke skolens nettsted, finner du ikke frem der kan du høre med skolens administrasjon.

I fadderuka er det typisk noen få fellesarrangementer, mens mesteparten blir bestemt da en starter opp gruppen. Det fordi en nettopp skal bli kjent med gruppen en har blitt medlem av og gruppene tilpasses medlemmenes ønsker. 

Mange har en opplevelse av at det er litt vanskelig sosialt nå etter lang tid med lite sosialt liv. De fleste er ofte også veldig spente og litt nervøse når de møter faddergruppen. Dersom du synes det er veldig strevsomt kanskje du kan ta dette opp med fadderen slik at du vet at noen vet hvordan du har det?

De som er faddere deltar på kurs og da er det fokus på at arrangementene ikke bør dreie seg om alkohol. Det er også anbefalt å ha alkoholfrie aktiviteter. Selv om mange andre sikkert drikker alkohol så du kan drikke hva du vil. (Undersøkelser har vist at ca 60% av studentene ønsker mindre fokus på alkohol, så du er ikke alene!). 

Jeg vil anbefale deg å prioritere oppmøte første dag i faddergruppen. Da lager dere en plan for uken.  Det vil alltid være slik at ikke alle er med på alt og da kan du melde fra dersom du ikke får fri fra jobben.

 

Lykke til med studiestart og videre studier!

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?