?

Ikke bestått mastergraden

Kvinne 30 . 01 November 2021
Spørsmål

Hei! Jeg fikk ikke bestått mastergraden min og nå er jeg havnet i en helt umulig situasjon. Skolen min sier at jeg har ikke rettigheter til å få enten undervisning, veileder eller arbeidsplass på skolen lenger. Hvordan er det mulig for meg til å skrive om masteroppgaven min uten ingen støtte fra skolen? Er det sånn til alle studenter som “har brukt opp” alle sine rettigheter? Jeg er utrolig lei meg og ser ikke lys i tunnelen.

Kvinne (30)
Fagperson svarer
Hei

Skjønner godt at du er fortvilet over situasjonen du har havnet i. Jeg har dessverre ikke oversikten over rettigheter knyttet til å levere masteren på nytt, da det er ulikt hvordan de ulike lærestedene gjør dette.

Her vil jeg råde deg til å kontakte studentombudet (hvis det er et tilknyttet ditt lærested), eller annen juridisk hjelp f.eks JussBuss

Hvis det faktisk er slik at du ikke har rettigheter knyttet til veiledning, bruk av skoleplass osv, så må prøve å lage en plan B ut fra begrunnelsen du har fått på hvorfor du ikke besto. Jeg vet at mange læresteder har "skriveverksted" f.eks Akademisk skrivesenter på UIO hvor du kan få generell hjelp. Kan du også kontakte noen du kjenner som nylig har tatt master og som kan hjelpe og støtte deg med oppgaven?

Er du student ved et SiO registret lærested kan du også ta kontakt med en rådgiver i noen å snakke med.

Hilsen sosionomen, SiO Helse.

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?