?

Bytte studieplass til Trondheim - hvordan?

Mann 20 . 23 November 2021
Spørsmål

Hei! Jeg studerer foreløpig medisin i Oslo, men ønsker å bytte studieplass til Trondheim på samme studie. Jeg fullfører førsteåret nå i desember, og ønsker derfor også å rykke opp slik at jeg fortsetter med andreårsstudentene til høsten. Slik som jeg har lest så må man søke plass og deretter søke opprykk etter mottatt plasstilbud. Spørsmålet mitt er da: Er det mulig å søke Trondheim nå til våren, og søke opprykk etter opptaket, uten å miste den nåværende plassen i Oslo? Eventuelt også da frasi meg studieplassen i Trondheim hvis opprykket ikke blir godkjent eller si fra meg studieplassen i Oslo hvis opprykket blir godkjent?

Mann (20)
Fagperson svarer
Hei

Jeg forsøkte å finne ut av dette for deg, men du må selv snakke med medisinsk fakultet for å få svar som gjelder i din situasjon. Du kan kontakte studieinfo på medisinsk fakultet enten via mail eller på telefon, så vil de hjelpe deg med din forespørsel. 

 

Du har rett i at du må søke deg inn på NTNU selv. De kan ikke love deg en plass, før de har oversikt over alle søkere. Jeg vil derfor også anbefale deg å ta kontakt med NTNU, regner med at de har vært bort slike situasjoner mange ganger før og kan si noe om praksisen for å søke opprykk etter mottatt studieplass

 

Lykke til!

Vennlig hilsen sosionomen

Finner du ikke det du leter etter?