?

Hvordan stemme utenfor hjemkommune?

Mann 22 . 18 August 2021
Spørsmål

Hvordan skal jeg egentlig stemme? Prøvde å forhåndsstemme men jeg har ikke registrert at jeg flyttet hit enda for visste ikke at jeg kom til å komme inn her og vet ikke hva jeg skal gjøre, blir for dyrt og tungvindt å reise helt hjem for å kunne stemme når jeg akkurat har kommet. Han sa brev men skjønte ikke hvordan det fungerte med stemming for har jo ikke stemmelappen

Mann (22)
Fagperson svarer
Hei

Jeg fant denne informasjon på valg.no:

Forhåndsstemmer du i en kommune utenfor eget valgdistrikt?

Norge er inndelt i 19 valgdistrikter som følger fylkesgrensene før regionreformen. Forhåndsstemmer du i en kommune som ligger i et annet valgdistrikt enn kommunen du er manntalsført i, får du utdelt en avkryssingsstemmeseddel som kun er påført de registrerte politiske partienes navn, uten kandidatnavn. Du må da krysse av for, eller skrive på, hvilket parti/gruppe du vil stemme på. På denne kan du ikke gjøre endringer.

Deretter får du en valgfunksjonær til å stemple stemmeseddelen, før du legger den i en stemmeseddelkonvolutt. Stemmeseddelen blir så lagt ned i en omslagskonvolutt, som legges i valgurnen. Stemmen din blir deretter sendt til hjemkommunen din for opptelling.

 

Lykke til, og flott at du ønsker å bruke stemmeretten din!

Vennlig hilsen fra redaksjonen i Studenter spør

Finner du ikke det du leter etter?