?

Dårlig lønn i PR byrå - hva gjør jeg?

Mann 24 . 15 Oktober 2021
Spørsmål

Jeg har fått min første fulltidsjobb i PR byrå, som junior konsulent. Har latterlig lav lønn. Jeg har aldri tjent så lite som nå når jeg har min første fulltidsjobb! De krevde både erfaring og utdannelse (i mitt tilfelle, privat), men skulle likevel ikke betale mer enn 350.000/året før skatt. Ingen bonus eller overtidsarbeid. Da jeg skulle forhandle den flaut da7rlige lønnen ble jeg fortalt at det var uaktuelt og med noe høyere, og at det er mange andre kandidater som hadde tatt jobben enda billigere da det visstnok er veldig ettetraktet stilling. Hadde ingen andre tilbud, så takket ja. Nå merker jeg at jeg sliter veldig psykisk, og ingen motivasjon. Føler meg bare utnyttet og gjort narr av. Jeg hadde bedre lønn som ekstrahjelp i butikk når jeg var student! Der var det i det minste bonus og overtid også. Prøveperioden er 6 mnd. Hva gjør jeg?

Mann (24)
Fagperson svarer
Hei


Skjønner godt at du føler deg utnyttet og lite motivert når du blir så lite verdsatt på jobben. Det er ikke minstelønn for PR bransjen i følge arbeidtilsynet, men jeg er helt enig med deg at lønnen er veldig lav. At du i tillegg blir fortalt at det er mange andre kandidater som står klare for å ta jobben din under lønnsforhandlinger er ganske frekt synes jeg. Dette virker ikke som et arbeidssted som tar godt vare på sine ansatte.

Forstår godt at du vurderer å slutte i jobben, men før du gjør det så er mitt råd til deg å bli medlem i en fagforening (hvis du ikke allerede er medlem). Da kan du snakke med noen der om den måten du blir behandlet på er innafor juridisk, og om det eventuelt er noe du kan gjøre med det.

Håper du finner ut av dette.

 

Hilsen sosionomen, SiO Helse.

Finner du ikke det du leter etter?