?

Kan SiO bistå med å forebygge depresjon og angst ved studiestart?

Kvinne 24 . 01 Mars 2022
Spørsmål

Skal begynne å studere til høsten, må flytte fra Nord-Norge til Oslo. Går til psykolog og har snart blir "frisk" fra diagnosen angst og depresjon. Vet at studiestart kan være "farlig" mtp at det er en ustabil/triggende tid, som kan gjøre meg dårlig igjen. Tror jeg trenger støtte spesielt rundt oppstart av studier for å forebygge dette. Hvordan får jeg det? Er det noe i forbindelse med SiO, eller må jeg henvende meg til Dps?

Kvinne (24)
Psykologen svarer
Hei

Gratulerer med studieplass i Oslo! Jeg håper du vil trives. Det er også gledelig å høre at du nesten er frisk, og at du sannsynligvis lært deg strategier for å håndtere angst og depresjon som du vil ha nytte av i fremtiden.

Jeg tror det beste du kan gjøre er å snakke med din nåværende psykolog om hva som kan være en god plan for deg med tanke på å håndtere studiestart. 

SiO har psykologer, psykiater, psykomotoriske fysioterapeuter og rådgivere, vi har også mange gratis kurs som du kan delta på digitalt eller ved oppmøte. 

Hvorvidt du skal til SiO eller om DPS er aktuelt for deg er avhengig av hvor alvorlige problemene dine er, og i hvor stor grad de går utover din evne til å fungere i hverdagen. Jeg tror din nåværende psykolog kan hjelpe deg å finne ut av hva som passer deg best - du kan fortelle psykologen hva jeg forklarer her under om våre tilbud. 

Uansett om du skal til SiO eller til DPS så er det lurt å ta kontakt i god tid, da det ofte er en del ventetid. Skal du til DPS trenger du henvisning fra din fastlege, eller din nåværende psykolog. Skal du til SiO samtaletilbud så sender du inn en søknad der du beskriver din situasjon og får en individuell anbefaling om hvilket tilbud som passer deg.  

Lykke til!

Jeg vedlegger noen artikler om hvordan du kan ta vare på ditt psykiske immunforsvar, og hva som kan hjelpe mot depresjon og angst. 

Vennlig hilsen fra psykologen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?