?

Hva koster tannbehandling hos SiO?

Mann 20 . 06 Januar 2021
Spørsmål

Hei! Hos SiO hvor mye vil en behandling for student på 21 år koste!! jeg fant ikke konkret på prisen på nettsiden det sto masse rare ting! jeg lurte bare på hvis man har vondt i tanna hvor mye vil det koste hos dere for å behandle den jeg har ikke hull, men gjør vondt fordi offentlig tannlegen min behandler alle tennene mine? og andre spørsmålet er hvor mye koster det å trekke ut visdomstennene?

Mann (20)
Fagperson svarer
Hei

Når du er over 20 år kan du velge fritt hvilken tannlege du vil gå til. Er du student og betaler semesteravgift til SiO kan du gå til SiO tannlege.  Da gjelder prisene som står på prislisten vår, se link under.

I forhold til hva det vil koste avhenger det av hva du ønsker og hvilken behandling som eventuelt er nødvendig. En vanlig undersøkelse med 2 røntgenbilder og enkel rens koster for eksempel 690 kr. Hvis man trenger behandling kommer dette utenom.

Vondt i en tann kan ha mange årsaker, ikke alle krever behandling, men for å vite mer nøyaktig hva som gjelder for deg og hva det eventuelt vil koste må man inn til en konsultasjon og mest sannsynlig ta røntgenbilder i tillegg. Priser på begge deler ligger i prislisten.  Skulle noen form for behandling være nødvendig kan tannlegen informere om hva det omtrent vil koste etter dette.

Hva det koster å fjerne visdomstenner avhenger av om de kan trekkes vanlig (står som ekstraksjon i prislisten) eller om det må opereres ut, det vil si fjernes kirurgisk. En kirurgisk fjerning koster mer enn en vanlig trekking. Begge deler kan man finne i prislisten. For å vite akkurat hva som gjelder dine visdomstenner bør man ha en konsultasjon (med røntgenbilder i tillegg) så man får kartlagt om de bør fjernes og i så fall på hvilken måte. Tannlegen du er til lager gjerne et kostnadsoverslag til deg på dette, og på eventuell annen behandling som skulle være nødvendig hvis du velger å sjekke alle tennene.

Lykke til!

 Vennlig hilsen Tannlegen, SiO Helse
Finner du ikke det du leter etter?