?

Varm og rød i ansiktet?

Kvinne 25 . 18 Mars 2021
Spørsmål

Hei, jeg har den siste tiden opplevd å bli veldig varm og rød i ansiktet, som har gjort at jeg har fått veldig fet hud til å være meg. Dette har ført til at jeg har fått en del kviser. Har hele min ungomstid rødmet lett, og svettet i sosiale situasjoner, men dette har aldri skjedd når jeg har vært alene. Nå merker jeg at dette skjer når jeg er alene og ikke har noen sosial kontakt. Jeg sitter for meg selv og blir varm og rød i ansiktet, og svetter på en måte i ansiktet. Dette er veldig plagsomt, spesielt pga. akne ulik noe jeg har opplevd før. Hva kommer dette av? Har lest at mange hudproblemer kan komme av stress. Kan angst påvirke huden i ansiktet på denne måten? Vet ikke om jeg "stresser", men sliter litt med angst, som manifesterer seg som en konstant indre uro.

Kvinne (25)
Fagperson svarer
Hei,

Jeg vil anbefale deg å snakke med fastlegen din om hudutfordringene og hva som kan være hensiktsmessig behandling. Det finnes behandling både for akne (kviser) og for evt. andre hudsykdommer i ansiktet.

Du beskriver en indre uro samt også rødming og svetting i sosiale situasjoner, som begge er ulike former for engstelse. Angst er delvis en psykisk opplevelse, men gir typisk mange fysiske symptomer. Det finnes god selvhjelp for angst, jeg anbefaler denne videoen som er spesifikt knyttet til rødming, men du vil også finne andre nyttige videoer i denne samlingen. 

Du kan også søke hjelp hos SiO psykisk helse hvis du ønsker å jobbe med dette i terapi. Det finnes god hjelp, hvor du sammen med en terapeut kan kartlegge utfordringene, skape felles forståelse samt finne hensiktsmessige mestringsstrategier. 

Vennlig hilsen 

Psykologen SiO Helse og Fastlegen SiO Helse.

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?