?

Svie i skjeden og tissetrengt i lang tid

Kvinne 19 . 22 Juni 2022
Spørsmål

Hei! Jeg sliter med å være tissetrengt, svie i skjeden og mensensmerter utenom mensen: - har testet meg for uvi og er ikke det. Jeg kan gå på do og tisse og så føle at jeg må tisse igjen rett etterpå igjen. Har ikke sånn at jeg plutselig må sinnsykt på do, men er bare konstant litt tissetrengt. - har ikke hatt sex så er ikke kjønnssykdom, har ikke endret utflod, eller kornete og klør ikke. Hva kan svien komme av? Har hatt gynekologisk undersøkelse som viser at jeg var rød på et punkt inni skjeden. - går på P piller kontinuerlig og har den siste uken hatt mensensmerter to uker etter at jeg fikk mensen. Hva kan dette komme av? Kan noen av disse symptomene henge sammen? Kan de forsvinne om jeg slutter på P pillene? Hvordan blir jeg kvitt dem? Har vært hos leger men de hjelper meg virkelig ikke…

Kvinne (19)
Fagperson svarer
Hei

Dette høres veldig plagsomt ut! Jeg kan ikke gi deg en sikker diagnose via dette forumet og vil være forsiktig med en konklusjon. Hvis jeg har forstått deg riktig så dreier det seg om langvarige plager med svie i skjeden, hyppig vannlatingstrang og mye menstruasjonslignende smerter nederst i magen. Dette kan henge sammen, eller være separate tilstander fra ulike organsystemer. Jeg begynner med den enkleste forklaringen, nemlig p-pillen du bruker. Du sier ikke akkurat hvilken type p-piller du bruker, men noen av p-pillene kan gi tørre slimhinner vaginalt og i urinrøret. Hvis du kan tidfeste disse plagene med oppstart av p-pillene kan det være lurt å ta en pause med disse og se om det hjelper.

Dersom vannlatingsproblemet er det verste så ville jeg tatt kontakt med din fastlege for videre utredning av dette. Det finnes også sentre som driver med tverrfaglig utredning og behandling av sammensatte tilstander fra både urinveier og kvinnelige kjønnsorganer, eksempelvis vulvaklinikker.  Her kan du finne mye informasjon om ulike smertetilstander i de kvinnelige kjønnsorganer. Hvis du kjenner deg igjen i noen av disse tilstandene, kan din fastlege følge det opp med en henvisning for videre utredning.

Mvh

Fastlegen, SiO Helse

 
Finner du ikke det du leter etter?