?

Sliter med svak urinstråle, hva kan det være?

Mann 22 . 02 Mai 2022
Spørsmål

Jeg har slitt en del måneder med svak urinstråle, men jeg har sjekket alt som går an å sjekke, blodprøver, prostata, testiklene og dvs andre ting, men ingenting har slått ut på noe. Hva kan grunnene til svak urinstråle være? har vært bekymret for prostatakreft

Mann (22)
Fagperson svarer
Hei

Jeg vil bare si i første omgang at prostatakreft er svært uvanlig i din aldersgruppe, og det høres ut som dette er utelukket gjennom de nevnte undersøkelsene.

I din aldersgruppe er det nok mer vanlig med betennelsestilstander i urinrøret som kan føre til forbigående svak stråle, eller mer permanente forsnevringer i urinrøret kalt uretrastriktur. Dette kan ha mange ulike årsaker, og ofte finner man ingen god forklaring. I din aldersgruppe er det veldig viktig å utelukke kjønnssykdommer slik som klamydia, men det regner jeg med at din lege allerede har gjort. Dersom symptomene dine vedvarer kan fastlegen din henvise deg til urolog for videre undersøkelse med blant annet cystoskopi og uroflowmetri. Dette er henholdsvis undersøkelser av urinrøret/urinblæren med en liten kamera, og en funksjonsundersøkelse av vannlatingen. Jeg har lagt ved en artikkel så du kan lese litt mer om denne tilstanden.

Mvh

Fastlegen, SiO Helse

nhi.no/sykdommer/nyrerurinveier/andre-urinveissykdommer/innsnevring-i-urinroret/

 
Finner du ikke det du leter etter?