?

Kan SiO hjelpe meg med å bli tatt opp i PrEP-programmet?

Mann 22 . 19 Mai 2021
Spørsmål

Hei. Jeg er homofil mann og har fra tid til annen ubeskyttet sex. Jeg er veldig redd for å få HIV. Kan SiO hjelpe meg med å bli tatt opp i PrEP-programmet? Har ikke fastlege i SiO, og ønsker heller ikke å bytte. Takk for svar!

Mann (22)
Fagperson svarer
Hei

Du tar opp et viktig HIV-smitteforebyggende tiltak. PrEP behandling har god beskyttende effekt mot HIV-smitte og er i Norge et tilbud til de som har økt risiko for smitte. Dette vil typisk være homofile menn som ønsker slik behandling, slik som deg. Særlig kan dette være aktuelt ved hyppige partnerbytter og dersom man har en del ubeskyttede kontakter.

Dette er en behandling som tilbys på sykehus og det krever da henvisning fra din fastlege. Oslo universitetssykehus har god informasjon om dette tilbudet på sine nettsider. Dersom du tenker at dette kunne være aktuelt for deg så anbefaler jeg deg å ta kontakt med din fastlege.

Husk at PrEP ikke beskytter mot annen seksuell overførbar sykdom. Det er derfor fortsatt anbefalt å bruke kondom og teste seg for seksuelt overførbare infeksjoner etter hvert partnerbytte.

Håper dette var til hjelp og at du tar kontakt med din fastlege for samtale om dette.

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?