?

Hvordan kan jeg hoppe over menstruasjonen på p-piller?

Kvinne 21 . 16 April 2021
Spørsmål

Hei. Jeg har fått på p-piller i mange år, går nå på oralcon/melleva men jeg har aldri hoppet over mensen, jeg prøvde en gang å da kom mensen uansett.. men nå vil jeg prøve pånytt, men er litt usikker på om dersom jeg får mensen 1 eller 2 uker inn i brett to, kan jeg da bare stoppe å ta pause, elller må jeg gå brettet ut for å være sikret mot graviditet? Og siden jeg har gått på det i så mange år og aldri hoppet over, blir jeg mindre sikker om jeg prøver å hoppe over ettersom kroppen et vant til å ha mensen og pillefri uke på samme tid hver mnd? og er det tryggere å få mensen hver mnd, eller er det tryggest å hoppe over mensen?

Kvinne (21)
Helsesykepleier svarer
Hei

Du kan fint hoppe over den pillefrie uken med Oralcon/Melleva og dermed utsette mentruasjonen. Denne blødningen er uansett ikke en normal mens, og det er ikke farlig å utsette denne. Det er egentlig ingen grense for hvor lenge du kan utsette blødninger. Før eller siden vil du allikevel begynne å blø selv om du tar pillene kontinuerlig. Noen får blødning etter kun å ha hoppet over én pause, mens andre kan ta mange brett etter hverandre, uten pause, før det kommer en blødning. Du må prøve deg frem. Dersom du begynner å blø midt i et brett, kan du stoppe opp uansett hvor du er på brettet. Det forutsetter at du allerede har tatt minst 21 aktive piller. Pauseuken er på maks 7 dager.

Det er like trygt å ta flere brett etter hverandre som å ha pause-uke hver måned, det har ingenting å si på sikkerheten mot graviditet. 


Har du flere spørsmål om seksuell helse: Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. Der vil du få god veiledning på hva som kan passe for akkurat deg.

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?