?

Hvordan skal man forholde seg til trening etter covid?

Kvinne 27 . 14 Februar 2022
Spørsmål

Hvordan skal man forholde seg til trening etter covid? Jeg fikk påvist covid 10 dager siden og vil gjerne tilbake til trening, men har lest at man burde ta det rolig. Før jeg fikk covid så trente jeg 5-6 ganger i uken, både styrke og løping. Jeg leste på nettet at man burde ta rolig for å ikke gjør infeksjonen verre(om man forrtsatt har sympotomer) og fordi man kan risikiere å utvikle myocarditis. Videre har jeg også lest at man bare må høre på kroppen. Er det sant at man kan utvikle myocarditis om man går for fort tilbake til vanlig treningsrutiner og trener hardt? Hvordan burde man egentlig forholde seg til trening etter covid? Foreløpig har jeg bare lagt en plan om å få trent 3 ganger i uken, og legge til en økt neste uke og gjøre dette til jeg er tilbake til det samme volumet jeg var på. Men jeg er litt redd for at jeg vil kjøre kroppen litt for hardt siden jeg både trente ofte, men også intenst

Kvinne (27)
Fagperson svarer
Hei

Man har siden starten av pandemien rådet til forsiktighet etter gjennomgått COVID19-sykdom, på bakgrunn av usikkerhet om risikoen for komplikasjoner, som hjerte-, lunge-, nyre- og blodsykdom. En forsiktig og gradvis retur til trening og konkurranse ble antatt å kunne redusere sannsynligheten for følgetilstander.

De siste retningslinjene fra Olympiatoppen (4.2.22) skiller ikke mellom COVID19 og andre infeksjoner og anbefaler en gravis tilbakeføring til normal treningsaktivitet etter en treningstest. 

Med vennlig hilsen

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?