?

Jeg opplever smerte i vulva under penetrering med penis,hva skal jeg gjøre?

Kvinne 22 . 20 Oktober 2021
Spørsmål

Hei! Jeg opplever smerte i vulva under penetrering med penis. Det gjør ikke vondt med en tampong eller finger. Føles som at penis ikke får plass til å komme inn engang. Har prøvd å pushe på likevel, men har endt med å gjøre vondt. Føles som det ikke skal gå. Har kun hatt one night stands med folk, og nesten alltid etter å ha drukket alkohol, kan det ha noe å gjøre med problemet? Merker at jeg ikke klarer å slappe av når det kommer til penetreringen. Hva skal jeg gjøre?

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

Samleie skal ikke være vondt. Hvis samleie er vondt er det bedre å avbryte og heller forsøke senere. Den mest vanlige årsaken til smerter er at man ikke er opphisset nok og dermed ikke våt eller avslappet i skjedeåpningen. Det er kroppens måte å si fra om at man ikke vil eller ikke er klar for samleie. 

Lite fukt og stram skjedeinngang gjør at det blir mer friksjon som gir smerter og kan gi såre slimhinner. Det kan bli vondt og vanskelig å få penis eller noe annet inn i skjeden. Særlig kan dette skje hvis du har drukket alkohol. Seksuelt sett øker rusmidler lysten, men ikke evnen. Du vil ikke alltid kunne få det til slik du ønsker. Menn kan få ereksjonsproblemer, kvinner kan få lubrikasjonsproblemer. Bruk av glidemiddel eller fuktighetsmiddel fungerer som en slags «quick fix», men er ikke en god løsning i lengden. Bruk gjerne glidemiddel i starten, men hvis skjeden ikke blir tilstrekkelig våt, må du kanskje vurdere å stoppe, vente til du har ordentlig lyst og deretter bruke god tid på vorspielet. Når man blir opphisset vil skjeden bli våt og skjedemuskelen vil bli mindre stram. Du vil da få bedre nytelse og glede av samleie. 

Lykke til!

Legger ved en artikkel du kan lese. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?