?

Hvorfor er mensen min plutselig uregelmessig?

Kvinne 23 . 04 August 2022
Spørsmål

Hvorfor er mensen min plutselig uregelmessig? Jeg har alltid pleid å ha regelmessig menstruasjon, men tidligere i år varte syklusen min 51 dag. Etter det var den regelmessig igjen, men nå har ikke jeg fått mensen enda og det er den 48. Dag i syklusen. Jeg har også nylig vært hos gynekolog som sa at alt så fint ut. Jeg bruker bare kondomer som prevensjon, har også tatt en graviditetstest som er negativ. Hvorfor kommer ikke mensen og burde jeg bekymre meg for det?

Kvinne (23)
Fagperson svarer
Hei

Det er ganske vanlig med uregelmessige blødninger og de fleste kvinner vil oppleve det i løpet av livet. Det er spesielt vanlig hos yngre kvinner der menstruasjonssyklusen kan fortsatt være noe umoden. Det er fint at du har vært hos gynekolog som ikke har funnet noe galt. En uregelmessig blødning her og der kan være relatert til blant annet stress, endrede døgnrutiner i forbindelse med ferie og vektendring. Men dersom de nevnte lange intervallene fortsetter mellom menstruasjonene, så kan det også hende at dette er ditt normale syklus framover, forutsatt at gynekologen ikke finner noe spesifikk forklaring.

Det er med andre ord ikke så lett å gi deg eksakt forklaring på spørsmålet ditt da det kan være mange forskjellige årsaker til endret menstruasjonssyklus. Men du kan lese litt om dette i vedlagt artikkel og se om du kan kjenne deg igjen i noe av det du leser. Det er sikker lurt å følge det opp med fastlegen ved vedvarende plager.


Mvh

Fastlegen, SiO Helse

 
Finner du ikke det du leter etter?