?

Hvordan ta på kondom riktig?

Mann 21 . 06 Oktober 2021
Spørsmål

Hei, jeg prøver å øve på å sette på kondom, men jeg får aldri kondomet helt ned. Det ser ut som om en rull alltid blir igjen , men jeg får aldri rullet den ned. Det hjelper heller ikke at jeg må holde forhuden nede hele tiden og at det sklir opp igjen hvis jeg prøver å dra kondomet lenger ned Etterpå så er det også en del som blir igjen på hodet, som jeg føler ødelegger litt av hensikten med et kondom. Jeg lurer på hva som kan være årsaken til disse tingene? Kondomet føles ikke veldig trangt rundt de delene de dekker

Mann (21)
Fagperson svarer
Hei

Det finnes flere videoer på nett hvordan ta på et kondom riktig. Kondom finnes også i flere størrelser. Her er det punktvis hvordan kondomet brukes riktig: 

  1. Sjekk at kondomet ligger riktig vei og ikke er vrengt. Blås eventuelt litt på tuppen, så ser du straks om du enkelt kan rulle ut kondomet.
  2. Ta kondomet på før samleiet starter, når penis har blitt stiv.
  3. Klem ut luften fra tuppen av kondomet ved å holde på tuppen mellom fingrene, og trekk forhuden tilbake før du trer det nedover penis. Når kondomet dekker hele penis, kan du trekke forhuden oppover mot penishodet. Dermed kan forhuden bevege seg uten å ødelegge kondomet.
  4. Kondomet skal sitte på under hele samleiet.
  5. Når samleiet er over, bør du holde rundt penisroten når du trekker deg ut for å unngå at kondomet blir sittende igjen i skjeden.
  6. Knytt og kast i søpla. Kondomer er kun til engangsbruk.

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?