?

Bør man bruke spile-BH for å forebygge hengepupper?

Kvinne 23 . 22 April 2022
Spørsmål

Hei! Jeg sliter med å finne svaret på dette: Er det slik at man bør bruke spile-BH for å forebygge hengepupper? Under korona har jeg ikke brukt spile-BH, og jeg sliter med å begynne med det igjen. Jeg har fått god hjelp til å finne riktig størrelse, men de sitter fortsatt ikke behagelig over flere timer. Det blir ubehagelig å bevege seg, og BH-en «stikker» lett. Derfor bruker jeg mye myke BHer uten spiler. Vil dette ha konsekvenser senere? Er klar over at alle før eller siden får hengepupper, men er bh en faktor her? Har bryststørrelsen noe å si her? Jeg er liten rundt, men har store bryster.

Kvinne (23)
Fagperson svarer
Hei

Det er mange faktorer som spiller inn når det kommer til utvikling av hengende bryst. En av faktorene kan være å gå med god støtte slik som BH. Årsaken til det er at BH motvirker tyngdekraftens drag i huden nedover. Men BH trenger ikke å ha spile for å gi god støtte. Det finnes mange gode sports-BHer som er både komfortable og gir god støtte.

Jo større bryst man har, jo viktigere er det å ha god støtte. Da kan det være lurt å gå på en ordentlig undertøysbutikk hvor ansatte kan hjelpe deg med valg av riktig BH.

Jeg vil til slutt påpeke at faktorer slik som brystets størrelse, vekt og hudkvalitet er enda viktigere for utvikling av hengende bryst. Disse faktorene er stort sett genetisk bestemt, men det skader ikke å holde normal vekt og unngå røyking.

Mvh

Fastlegen, SiO Helse 

Finner du ikke det du leter etter?