?

Kjæreste med selvmordstanker og aggressivitet

Kvinne 28 . 31 Januar 2020
Spørsmål

Hei! Dette er et spørsmål angående kjæresten min. Han sliter ofte med selvmordstanker, og kan bli veldig aggresiv mot verden (ikke mot meg). Han behandler alle med respekt, men kan få veldig mørke tanker angående livet og eksistensielle spørsmål. Etter slike tanker blir han alltid veldig utslitt og deprimert. Han vil ikke gå til psykolog/Psykiater fordi han er redd de kun vil gi ham medisiner. Han tyr ofte til rus selv for å dempe de mørke tankene. Jeg vet ikke hvem jeg kan kontakte, og hvem han kan snakke med uten at de vil gi ham antidepressiva etc. Har dere forslag til alternativer? På forhånd takk!

Kvinne (28)
Fagperson svarer
Hei


Så flott at du tar kontakt! 
Selvmordstanker og aggresjon kan være et tegn på depresjon eller andre psykiske vansker og lidelser. Det finnes behandling for depresjon og andre psykiske lidelser som ikke involverer medikamenter. Rusmidler kan forverre situasjonen og hvis du kan hjelpe han å ruse seg mindre vil det være godt for ham. 

Det finns mange alternativer for dere å prøve: 

1. Fastlegen kan støtte ham (også uten medikamentell behandling) og ved behov henvise ham videre. 

2. Hvis han er student ved et lærested som er tilknyttet Studentsamskipnaden SiO kan han kontakte SiO Psykisk Helse på 22 85 33 00 (08:15-11, 12:30-14:30) så vill han bli satt opp til en samtale der vi finner ut om han trenger videre hjelp. Husk imidlertid at SiO ikke har en akuttfunksjon, dersom det haster bør han heller kontakte fastlege eller legevakt. 

Ved akutte situasjoner ring legevakten på 116 117 eller nødnummer 113. 

Det er også mulig å snakke med noen anonymt: 

Mental Helse 116 223 (hele døgnet) 

Kirkens SOS 22 40 00 40 

Chat med Kirkens SOS på www.soschat.no (hver dag fra 18:30-22:30) 

Som pårørende kan du finne informasjon på www.parorendesenteret.no/hjem

Dere kan også se på www.rustelefonen.no/  eller ta kontakt anonymt på 91508588

Vennlig hilsen psykologen

 

 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?