?

Kan man gjennomføre høgskoleutdanning med en nyfødt og et barn på 4 år?

Kvinne 30 . 16 Mars 2022
Spørsmål

Hei. Er en høgskoleutdanning gjennomførbar med en nyfødt og et barn på 4 år? I tillegg har jeg ADD. Jeg vurderer å søke før fristen og studere i mammapermisjonen, men det er ingen vits om det blir for stor utfordring.

Kvinne (30)
Fagperson svarer
Hei

Det er vanskelig for oss å svare på om en høgskoleutdanning er mulig å gjennomføre for deg med en baby og et barn på 4 år. Det kommer veldig an på hvilken utdanning du ser for deg å ta, hvordan utdanningen er lagt opp, hvilke andre voksenpersoner du har rundt deg som kan hjelpe til med barna ved behov osv. I tillegg vil det komme an på hvordan den nyfødte babyen din er - noen babyer sover seg gjennom det meste og kan tas med på forelesninger uten problemer, mens andre babyer krever mer.

Flere klarer å studere med små barn hjemme, og med god planlegging og struktur på hverdagen kan det være godt mulig å få til. Du skriver at du har ADD som kan gjøre det utfordrende å studere, og kanskje blir det ekstra utfordrende for deg med en liten nyfødt hjemme. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med de du har rundt deg, venner og familie, om hva du skal gjøre. Det kan også være lurt at du setter deg godt inn i utdanningen du ser for deg, at du undersøker hva de krever av oppmøte, oppgaver, eksamener osv., slik at du får et noenlunde realistisk bilde av hva det å studere innebærer. Det er også lurt å finne ut om du har noen personer rundt deg som er villige til å hjelpe til mens du studerer - kanskje pappaen eller medforelderen til barna, barnas besteforeldre, tanter og onkler eller lignende. 

Til syvende og sist er det bare du som kan vurdere hva du kan få til. Lykke til!

Vennlig hilsen sosionomen

Finner du ikke det du leter etter?