?

Hvordan blir vitnemålet mitt vurdert under jobbintervju?

Mann 23 . 14 September 2020
Spørsmål

Hei. Jeg er student 5.semestret. lurer på om kommende fremtiden. Jeg har googlet litt hvordan en vitnemål fra universitet ser ut og jeg merker at det står når faget ble bestått for eks våren2020 , og jeg har startet studie 2018 men tok fag flere ganger. For eks Jeg har forbedret inntil 3 fag som noen av dem har 2 emner (5std poeng) Blir det problemer for meg når jeg søker jobb hvis det står at flere fag enn normalt 3 fag per semester er tatt. For eks 6 fag/emner som har høsten 2019... Jeg er redd arbeidsgiver spør hvorfor jeg tok så mange fag i et samester! Da vil jeg svare at jeg gjorde forbedringer men er det negativt?

Mann (23)
Fagperson svarer
Hei

Jeg tror ikke du trenger å være bekymret over hvordan vitnemålet ditt ser ut med tanke på når de ulike eksamener ble tatt. Det viktigste er jo at du fullfører graden din, slik at du kan være en aktuell og kvalifisert kandidat for de jobbene du søker på. Jeg kan ikke svare for hvordan alle arbeidsgivere tenker eller hvordan de vurderer vitnemål, men jeg tror du kommer langt med å være ærlig. Kan det ikke også vurderes som positivt at du er en person som velger å forbedre arbeidet ditt (altså karakterene)? 

Dersom du ikke skulle være fornøyd med selve vitnemålet ditt, er det mange andre faktorer du blir målt på under et jobbintervju. Kanskje du har tidligere arbeidserfaring som du kan trekke fram? Kanskje du engasjert i en organisasjon eller har et verv og interesser som gjør at du kan være en god kandidat? Ikke minst hvem du er som person har jo selvsagt også veldig mye å si når du blir vurdert som mulig arbeidstaker.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med Karrieresenteret. De er dyktige på å gi råd og veiledning knyttet til alt som har med karriere, søknadsskriving, CV og liknende (I hovedsak er tilbudet rettet til studenter ved UiO, men sjekk ut deres nettside uansett).

Lykke til med studiene og jobbsøking. 

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse Rådgivning

Finner du ikke det du leter etter?