?

Jeg skal begynne å studere, men har behov for tilrettelegging.

Mann 21 . 08 Juni 2020
Spørsmål

Hei, jeg skal begynne å studere på OsloMet til høsten, jeg har ikke kommet inn enda men jeg har mye høyere snitt (57.6+6alderspoeng) enn kravet på 1&2.valget (55.7&47.6 ORD), begge på OsloMet. Men jeg sliter med PTSD. Jeg var i behandling med BUP og andre fra jeg var 12 til 18, men takket nei til henvisning til DPS. Jeg har tilrettelagt undervisning på VGS (på nett, lengre tid mm), og det har gått kjempe bra, men jeg merker mer og mer at jeg fortsatt er syk. Hovedproblemene nå er konsentrasjons og søvnproblemer og utmattelse + standard PTSD greier på toppen. Så jeg er stressa for at jeg ikke kommer til å klare studiet. Jeg er skoleflink, og kjempemotivert, men har ikke vært på en fysisk skole på mange år, og kommer til å ha en reisevei på 1.5 timer hver vei med kollektivt pga. økonomi. Hvordan går jeg frem for å få tilgang på tilrettelegging og ca hvaslags kan jeg få? Siden jeg ikke har vært hos psykolog på 2.5 år, må jeg få diagnose på nytt for å ha rett på noe? På forhånd tusen takk!

Mann (21)
Fagperson svarer
Hei

Så fint at du har på søkt studier og at du er motivert til å komme i gang. 

OsloMet har en tilretteleggingstjeneste som du kan kontakte dersom du ønsker informasjon og veiledning. De kan gi deg svar som er tilpasset din situasjon.

Eksempler på hva slags tilrettelegging du kan få er individuell utdanningsplan (at du får lenger tid til å ta utdanningen enn den normerte tiden), tilgang på lesesal med "stille sone" og tilrettelagt eksamen (lenger tid eller tilgang på PC).

Vi vil også anbefale deg å be om en samtale med fastlegen din om dine behov for tilrettelegging i studiene. Fastlegen din skal ha fått tilsendt en oppsummering fra dine tidligere behandlere. Fastlegen vil da på bakgrunn av tidligere informasjon, samt ny informasjon som du kan gi om dine behov for tilrettelegging, kunne skrive en erklæring som du kan bruke i søknad om tilrettelegging til OsloMet.

Fastlegen din vil også kunne være en god samtalepartner for å drøfte hvordan du skal forholde deg til konsentrasjonsvansker, søvn og utmattelse.

Til slutt vil vi også anbefale deg å delta på kurset God Start som SiO tilbyr til alle nye studenter til høsten, og som gir gode råd ved studieoppstart. Ditt lærested vil ha oversikt over når dette avholdes. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen

Psykologen og sosionomen, SiO Helse 

Finner du ikke det du leter etter?