?

Tennene mine er gjennomsiktige på kantene - er det syreskade?

Kvinne 22 . 26 Januar 2021
Spørsmål

Hei jeg har merket at tennene mine er gjennomsiktige på kantene. Er dette vanlig eller er det syreskade? Takk for svar.

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

Tennene våre kan ha noe ulik translucens, det vil «gjennomskinnelighet» mot kantene, spesielt fortennene. Det ser vi som at de virker mer gjennomsiktige. Dette kan være normalvariasjon eller det kan, som du nevner, skyldes syreskader på tennene. For å vite mer sikkert hva det er må en tannlege undersøke tennene dine. Er det syreskader kan vi ofte se flere tegn på dette og/eller at flere tenner har dette. Hvis det skyldes syreskader kan tannlegen gi deg gode råd i forhold til å ikke få videre utvikling av dette og eventuelt om det trengs noen form for behandling eller om man bare kan holde øye med det.

Høyt eller hyppig inntak av sure drikker, for eksempel brus med og uten sukker, juice, sportsdrikker og/eller høyt inntak av sure frukter er eksempler på noe som kan gi syreskader på tenner. Noen er også plaget med sure oppstøt (reflux) og får syreskader av dette.

Vet du at noe av dette gjelder deg, synes tennene dine har endret seg i det siste eller lurer på dette kan det være lurt på bestille en time for en undersøkelse så man får det sjekket.

Lykke til!

Vennlig hilsen,

Tannlegen, SiO helse




 
Finner du ikke det du leter etter?