?

Rettigheter innen den offentlige tannhelsetjenesten når man er under 20.

Kvinne 19 . 25 Januar 2021
Spørsmål

Hei! Jeg er 19 år og var i går på SiO tannlege, fikk beskjed om at jeg må fjerne begge visdomstennene oppe kirurgisk. Ble da anbefalt å heller gjøre dette hos offentlig tannlege da jeg kun da må betale 25% av prisen. Men, ingen av de offentlige tannlegene i Oslo ville ta meg inn. Er det riktig at jeg må dra tilbake til hjembyen for å ordne dette? Koster 4000kr å få dette gjort hos SiO, det har jeg ikke penger til.

Kvinne (19)
Fagperson svarer
Hei

Når man er 19 år (og til og med ut året man blir 20) har man rettigheter i den offentlige tannhelsetjenesten. Og som du helt riktig skriver betaler man da cirka 25% av prisen. Hvilken offentlig tannklinikk man hører til følger din folkeregistrerte adresse. Derfor kan det være at du må til hjemstedet ditt for å komme til den offentlige tannklinikken du hører til.

Man kan endre sin folkeregistrerte adresse, hvis man for eksempel har flyttet til Oslo, men jeg er usikker på hvor lang tid dette tar. Eventuelt kan man prøve å kombinere tannlegetime med en tur hjem, såframt det ikke haster veldig med å få fjernet visdomstennene. Greit å vite er det også at hos noen offentlige tannklinikker er det noe lang ventetid.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Tannlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?