?

Kan man få tannregulering som voksen?

Kvinne 25 . 09 Juni 2020
Spørsmål

Hei. Vet ikke om dette er rett sted, men jeg prøver.... Går det an å få tannregulering i midten av tjueårene? Jeg synes tennene mine blir skjevere og skjevere. Det var ingen tannleger som foreslo tannregulering for meg da jeg gikk på ungdomsskolen, noe som irriterer meg nå. Hvor lang tid må man i då fall ha det og hvor mye koster det? Er det noe SiO tannlegene gjør? Takknemlig for svar.

Kvinne (25)
Fagperson svarer
Hei

Så bra du spør, vi svarer gjerne når det gjelder tenner og tannhelse.

Det går fint an å få regulering i midten av 20-årene. Litt avhengig av hva behovet er og hva som eventuelt må korrigeres finnes det ulike typer regulering. I forhold til hva det koster og tiden det tar er dette vanskelig å si noe om, det vil også variere med for eksempel hvor mye tennene må flyttes, om det er bittavvik og så videre.

Det blir som oftest en reguleringstannlege, kjeveortoped, som må vurdere dette. Vi har ikke dette hos SiO. Ønsker du å få en vurdering kan du selv velge hvem du vil gå til og du trenger som voksen ikke henvisning fra allmenntannlege. Du kan be om et kostnadsoverslag hvis du velger å ta en vurdering i forhold til dette.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Tannlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?