?

Utslett på penis, hva kan det være?

Mann 20 . 14 Juni 2021
Spørsmål

Hei, Jeg har tidligere vært hos urolog og lege angående smerter, rødhet og noe betent penishodet, i tillegg til brune merker i lysken. Jeg fikk da soppkrem mot merkene i lysken, men ingenting for penis. Dette er 2 mnd siden. Urolog undersøkte også veldig dårlig etter behandlingen, men kommenterte på at det var en del smegma lignende under forhud. Det har og er fortsatt vært litt betent, det svir litt og er fortsatt litt smegma igjen som er vanskelig å få vekk. Tidligere er jeg også ganske sikker på at jeg har ryket strengen, men den ser bra ut nå. Jeg har sett litt på både balanitis, sopp på penis (som jeg ikke direkte fikk behandling for), men også kjønnssykdommer (eks herpes) selvom jeg tviler på at dette er tilfellet. Hvis jeg drar forhuden ordentlig tilbake over coronaringen er det vanskelig få forhuden opp igjen, som jeg kanskje har tenkt på at kan være fimose(?). Hva kan dette være?

Mann (20)
Fagperson svarer
Hei

Dette kan jeg ikke svare deg konkret på over denne tjenesten, da det krever nærmere undersøkelse. Det høres videre ut som du ikke har fått noe svar fra leger du har vært i kontakt med så langt, heller ingen behandling for utslett på penis. Kan det være en misforståelse? Jeg vil anbefale at du avtaler en time hos din fastlege for å få avklart dette. 

Det kan dreie seg om alt fra eksem, sopp, seksuelt overførbar infeksjon og om at du trenger å gjøre tiltak i forhold til hygiene. 

Du skal ikke bruke såpe på slimhinnehuden. Dette gjelder under forhuden og på penishodet. På slimhinnehuden holder det at du skyller med vann, og du trenger ikke bruke såpe, heller ikke intimsåpe. Slimhinnehud er enda mer følsom mot uttørking enn annen vanlig hud. Tørrhet kan gi kløe og svie, og du kan lettere få plager som for eksempel soppinfeksjon.

Dersom forhuden er trang så kan det være aktuelt med et lite kirurgisk inngrep for å lette dette. Det vil din fastlege kunne avklare sammen med deg.

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?