?

Tampong som butter mot en klump i skjeden?

Kvinne 22 . 17 Februar 2020
Spørsmål

Jeg sliter med å bruke tampong, uansett størrelse. Stikker den inn, men den butter imot i en tapp, svær klump som fyller hele skjeden. Med en finger klarer jeg å komme litt forbi den ved å dytte den nedover og bakover (mot rumpa). Virker også som om skjeden er veldig kort og hul. Får hele langfingeren inn og den butter imot alle veier. Er denne store tapppen normal, og er skjeden unormalt kort? Når tamponger er inni, sklir den lett nedover og nesten ut igjen slik at den bare er rett innenfor åpningen, og da lekker den uansett om jeg bytter den før den har rukket å bli tilnærmet full. Når jeg setter inn tampongen blir den også most på tuppen når jeg tar den ut igjen fordi den når denne «tappen» og ikke kommer videre.

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

 

Spørsmålet ditt er av en slik karakter at du nok bør undersøkes med en gynekologisk undersøkelse for å finne ut av hva dette kan være. Det er dette jeg først og fremst vil råde deg til.

Fastlegen kan undersøke deg først med en vanlig gynekologisk undersøkelse, dersom man finner noe unormalt vil man deretter koble inn gynekolog. En gynekologisk undersøkelse oppleves intim, men det er verst "første gangen", De fleste kvinner blir ganske vant til undersøkelsene i forbindelse med regelmessige celleprøver og undersøkelser ved svangerskap gjennom livet. Det skal normalt ikke gjøre noe vondt bare man slapper litt av, du trenger ikke grue deg til det. Har du ikke hatt gynekologisk undersøkelse før, eller ikke har hatt sex, er det lurt å si dette til legen som undersøker slik at denne er ekstra forsiktig og tar det veldig rolig. I mellomtiden til du får time ville jeg bare satset på å bruke bind om du har menstruasjons-blødning før du får en time for sjekk.

-SiO legen

Finner du ikke det du leter etter?