?

Punkt som gjør vondt i øret, må jeg bekymre meg?

Mann 21 . 06 Juli 2022
Spørsmål

Hei! Jeg var kanskje litt sånn smått uheldig her om dagen da jeg brukte en Q-tip, var litt sår og tørr i øret så jeg tok litt vaselin på Q-tiden og skulle bare smøre litt, idet jeg tok den inn, tar aldri den langt inn, men kan ha en tendens og gå litt lengre inn det jeg skal, uavhengig av dette så traff jeg et punkt som gjorde veldig vondt, fikk en slags frysning gjennom hodet og kropp, øret var veldig sårt fra før av grunnet mye kløing, nå gjør øret litt vondt og det er plagsomt, jeg tok ikke Q-tip langt nok inn slik at det skulle ha skadd trommehinne osv. Er bare smått vondt nå, har ikke rørt øret etter, er dette noe jeg skal bekymre meg over? Ikke noe blod eller væske som har rent ut, bare at jeg kjenner at det er sårt og ømt på det punktet jeg traff, jeg tok som sagt ikke langt inn i øret og vil da ikke tro at dette har noe med trommehinnen å gjøre. Har ikke fastlege her hjemme nå som jeg er på ferie, så dette er vel ikke noe som trengs undersøkelse for?

Mann (21)
Fagperson svarer
Hei

Det høres ikke ut som du trenger å bekymret deg for skade på trommehinnen slik du beskriver dette. Det kan dreie seg om en betennelse i øregangen, særlig siden du beskriver litt kløe fra før og nå litt smerter. Tilføring av vaselin på sår øregang kan ha ført til økte smerter. Øregangen er svært sensitiv, så det er ikke uvanlig med både svimmelhet og ilende følelse som du beskriver.

Det er ikke noe i veien for å se dette an noen dager. Du blir nok bra av deg selv.

Men dersom du skulle oppleve forverring av plagene, med tydelig økte smerter eller dersom du blir dårlig med feber og slapphet, så er det lurt å ta kontakt med legevakten der du er, for å få råd videre. Legevakten i Norge har felles nummer 116117 - så kommer du til lokal legevakt der du befinner deg.

God bedring og god sommer der du er!

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?