?

Plager fra ulike organsystemer

Kvinne 24 . 22 April 2022
Spørsmål

Hei, Har lenge slitt med ulike underlivsplager som kuler, utflod som lukter men som er som vann. Har også nylig fått en vannblemme i underlivet. Jeg er ikke seksuelt aktiv så er ikke kjønnssykdom. Burde dette undersøkes hos legen? 2. sliter med vedvarende kvalme og mageproblemer. Følelse av svie i magen, kvalm som at jeg føler at jeg skal kaste opp men gjør det ikke. Har også trykk i hodet og utmattelse. Bruker dagene på å sove da hjernen min bare fungerer 1 time om dagen. Ellers er jeg forvirret. Feks kan hente meg et glass vann for å legge på nattbordet og 10 sek senere henter jeg et nytt glass fordi jeg glemte at jeg hadde hentet vann. Jeg er ganske ung så vil ikke tro jeg utvikler demens. Det er mange symptomer og det virker ikke som legene jeg går til vil hjelpe fordi det er så omfattende arbeid. Derfor spør jeg her. Hilsen en fortvilet jente

Kvinne (24)
Fagperson svarer
Hei

Først og fremst vil jeg si at jeg forstår veldig godt at du er fortvilet. Symptomene du tar opp kommer fra ulike organsystemer. De kan henge sammen eller være separate tilstander. Du nevner blant annet magesmerter, hodepine, tretthet/utmattelse og en form for "hjernetåke". Samlet sett vil disse symptomene kunne skyldes stressresponser fra kroppen, men hver for seg kan de ha mange ulike grunner. Det er dessverre ikke mulig å gi deg en god diagnostisk vurdering av plagene gjennom dette forumet.

Men jeg vil gjerne gi deg litt råd om hvordan du kan angripe dette.

Det viktigste er at du finner deg en fastlege som du har god kommunikasjon med. De fleste fastleger har 15-20 min konsultasjoner, så det kan være lurt å bestille en dobbeltime slik at du får tid til å presentere din historie. I de fleste tilfeller vil det være nødvendig med flere dobbelt timer for å få formidlet plagene sine til behandleren på en god måte, og ikke minst hvordan disse plagene påvirker ens liv. Jeg vil videre anbefale deg å holde deg til en lege gjennom hele oppfølgingen som koordinerer de gjennomførte undersøkelsene og resultatene, slik at du slipper unødvendige forsinkelser og doble undersøkelser.

Lykke til!

 

Mvh

Fastlegen, SiO Helse

 

 
Finner du ikke det du leter etter?