?

Kan man få vondt i korsryggen hvis man har dårlig holdning når man sitter?

Kvinne 20 . 08 Juni 2022
Spørsmål

Hei! Ville bare spørre om man kan få lett vondt i korsryggen om man har dårlig holdning når man sitter? Jeg spiller en del på nettet og prøver å holde meg i aktivitet, men har en tendens til å sitte mye stille i store deler av dagen, har fått veldig vondt i korsryggen, den kjennes støl ut når jeg gjøre ulike bevegelser. Det kom litt plutselig på da.. Søkte det opp også og fikk vite at det kan være tegn på kreft i underlivet. Men det er vell ikke så seriøst?

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei

Det er svært vanlig å ha smerter i korsryggen, også hos yngre mennesker. Det er sjeldent alvorlig og går vanligvis over i løpet av et par uker. Vi pleier å anbefale å ta kontakt med lege ved smerter som varer utover 4-6 uker, eller tidligere dersom man har ledsagende symptomer i form av utstrålende smerter ned i bena, nedsatt kraft eller følelse i bena, vannlatingsplager, avføringsplager, vekttap, nattesvette eller uforklarlig feber.

I de aller fleste tilfeller skyldes det overbelastet muskulatur, enten på grunn av tunge løft eller statisk belastning slik som stillesitting over lange perioder. Den beste kuren for dette er å gå turer i den vonde perioden. Når denne er over er det anbefalt med forebyggende styrketrening av kjernemuskulaturen sånn at ryggen tåler mer belastning.

God bedring!

Mvh

Fastlegen, SiO Helse

 
Finner du ikke det du leter etter?