?

Blodig utflod uken etter mensen, bør jeg kontakte lege?

Kvinne 20 . 12 Mai 2022
Spørsmål

Hei :) Jeg er som sagt, 20 år, har ofte kraftige menstruasjonsblødninger. Forrige uke var mensen over og jeg blødde ikke mer, men nå en uke etter fikk jeg litt blodig utflod.. den var ikke intens rød men det var ikke brunt heller. Dette har ikke skjedd før, selvfølgelig blir jeg redd.. men har undersøkt litt og har blitt fortalt at det er mulig at når man har eggløsning så kan man muligens blø litt. Blødningen var ikke mye, det er allerede over og utfloden er klar og slimete, litt string aktig, sånn som den er rundt eggløsning..burde jeg kontakte lege? Har hatt litt krampe lingnende vondt, heller mest mot en side.. som om det er eggløsning. Min mamma som er sykepleier er ikke redd for at det er noe.. men hun vet jo ikke selvfølgelig.

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei

Du trenger ikke å være redd. Som du sier kan det ha vært eggløsning. Det at det allerede har gitt seg og utfloden ser normal ut igjen, er et godt tegn. 

Dersom det er aktuelt, kan du teste deg for seksuelt overførbare infeksjoner. "Spotting" kan være et symptom på kjønnssykdom. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?