?

Blødning fra endetarmen under mensen, hva kan det være?

Kvinne 21 . 24 November 2020
Spørsmål

Hei, Jeg har merker at jeg blør litt fra endetarmen når jeg har mensen. Jeg har kobberspiral. Når jeg har mensen får jeg noen ganger sterk stikkende smerte både i livmora og endetarmen. Hva kan dette være?

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

I utgangspunktet er det ikke noen god grunn til at du skulle blø fra endetarmen samtidig som du har blødninger fra livmoren gjennom menstruasjonsblødning. Selv om åpningene fysisk er i umiddelbar nærheten av hverandre, så tilhører disse to helt separate systemer. Ved sykliske og regelmessige blødninger må man mistenke at det er fra livmoren. Noen ganger kan det også være vanskelig å vite akkurat hvor det blør fra. Ved store menstruasjonsblødninger så kan noen kvinner bli bekymret for om det kommer blod også fra endetarmen.

Dersom du er i tvil, eller er sikker på at du har blødning fra endetarmen så anbefaler jeg at du bestiller time hos din fastlege.

Du forteller at du har kobberspiral. De fleste kvinner som har kobberspiral opplever at blødningene blir større og mer smertefulle enn hva de har naturlig. Dette er en kjent/forventet bivirkning som jeg tenker kan bidra til dine symptomer. Hvis dette blir plagsomt, så kan det være aktuelt å vurdere andre prevensjonsalternativer. Dette kan du også gjerne ta opp med din fastlege.

Håper dette var til hjelp.

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?