?

Mellomblødning med Desirett, fungerer de optimalt?

Kvinne 25 . 21 Mai 2021
Spørsmål

Hei, Jeg har aldri gått på hormonell prevensjon før og har nylig begynt med Desirette (samme virkestoff som Cerazette) etter å ha fått fast partner. Begynte på pillene for snart 4 uker siden og ikke glemt noen piller, men byttet tid for pilletaking etter en uke (fra morgen til kveld, gradvis ila. tre dager). Opplever mye oppblåsthet, men ellers har det gått greit. Hadde sex for første gang uten kondom for første gang for noen dager siden og fikk i dag mørk spotting for første gang. Vet at mellomblødninger forekommer "ut av det blå" på Cerazette o.l. preparater, men vil likevel forsikre meg om at alt høres ut som det skal være? Min frykt er at pillen ikke har "fungert" og at jeg har blitt gravid, eller at pillen rett og slett ikke fungerer optimalt på meg? Takk på forhånd for svar!

Kvinne (25)
Helsesykepleier svarer
Hei

Dette høres helt normalt ut. Hvis du begynte med første pille innen femte dag i menstruasjonen, var du beskyttet mot graviditet fra første dag. Begynte du utenom dette, tok det 2 dager til du hadde sikker prevensjon.

Nå er det 4 uker siden du startet opp med dem, så du har sikker prevensjon med Desirett. Mellomblødninger er normalt de første 3-4 månedene. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?