?

Ikke blødning på pillefri uke, kan jeg være gravid?

Kvinne 24 . 01 Juni 2022
Spørsmål

Hei Jeg har går på p piller i mange år og ikke hatt pillefri uke, bare startet på nytt brett. Jeg hadde sex 21.april, og tok siste pille 27.april. Valgte da å ha en pillefri uke, og fikk mensen som forventet. Startet på nytt brett, men i denne pillefri uken har ikke mensen komt foreløpig. Er 1 dag forsinket. Tyder dette på graviditet ? Jeg er ganske sikker på at mensen var mensen og ikke festeblødning, var mye blod og blødde over flere dager.

Kvinne (24)
Helsesykepleieren svarer
Hei
Det er ingen regel for at man må ha blødning på den pillefri uka. Det er ikke så viktig å få denne blødningen, det betyr bare at det ikke har dannet seg blod og slimhinner i livmoren som kommer ut denne måneden. Så lenge du har tatt p-pillene riktig og ikke glemt noen piller, skal du ikke engste deg for graviditet. Men, dersom du ikke får blødning ved neste pillefrie uke heller, kan du ta en graviditetstest for å slippe å bekymre deg.  
 
Har du flere spørsmål om seksuell helse? Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune.

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?