?

Hvordan kan jeg stole på at cerazette forhindrer graviditet?

Kvinne 21 . 09 Juni 2022
Spørsmål

Hei. Hvordan kan jeg stole på at p-piller forhindrer graviditet? Jeg har aldri turt å ha sex uten kondom fordi jeg føler at jeg kommer til å bli en av de få der pillene svikter selv om man tar alle til rett tid. Kjæresten min vil ha sex uten kondom men bare tanken på det gir meg skikkelig angst og jeg hadde ikke klart å nyte det. Sliter litt med å nyte det nå også fordi jeg bekymrer meg for at kondomet sprekker og pillene svikter samtidig. Går på cerazett og har ikke mensen, så er ekstremt redd for å ikke oppdage en graviditet før det er for sent. Hvor ofte bør jeg ta en graviditetstest for å være sikker på at jeg rekker å ta abort innen uke 12? Har sex med kjæresten omtrent hver eller annenhver dag.

Kvinne (21)
Helsesykepleieren svarer
Hei

Man kan stort sett ikke være 100% sikker på noe her i livet. Det er viktig å slippe opp kontrollen noe. Cerazette gir en pearl indeks på 0,2-3. Den er med andre ord svært sikker. Du trenger ikke å ta graviditetstester med forutsetning av at pillene er tatt etter anvisning.

Et annet prevensjonsalternativ for deg kan være p-stav. Forskning har vist at risikoen for å bli gravid med p-staven er omtrent null. Dersom du ønsker prevensjonsveiledning: Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune.

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?