?

Hvordan beregner man menstruasjonssyklusen?

Kvinne 20 . 27 Juni 2022
Spørsmål

Hei! Jeg har ett spørsmål angående menstruasjonssyklusen.. hvordan beregner jeg den? Føler at jeg hadde en god kontrol på det men nå er jeg usikker.. Min syklus føler jeg i det siste har vært ustabil. Forrige mensen kom 28.mai og varte cirka 6 dager. Nå er jeg på dag 26 uten mensen, dag 32 beregnet med de forrige dagene jeg hadde blødninger. Er mensen forsinket eller har jeg bare telt feil? Er redd for at noe er galt.. selv om jeg har fått krampe lignende vondt i magen og ryggen, ømme bryster osv..

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei


Menstruasjonssyklusen telles fra 1. dag i menstruasjonen til 1. dag i neste menstruasjon. En regelmessig menstruasjon kommer sånn ca. hver 4. uke, dvs det er 28 dager mellom oppstart av menstruasjonen fra den ene syklusen til den neste, selv om det kan varierer med 1-2 dager.

Utfra det du sier så har du noe forsinket menstruasjon denne syklusen. Det er ganske vanlig å få en uregelmessig menstruasjon i ny og ne, spesielt i din aldersgruppe, men hvis menstruasjonen fortsetter å være ustabil så kan det være lurt å ta en tur til fastlegen for å prøve å finne en årsak til dette. 

Mvh

Fastlegen, SiO Helse

 
Finner du ikke det du leter etter?