?

Hvor stor er sjansene for graviditet som 41-åring?

Kvinne 36 . 05 April 2022
Spørsmål

Hei, Jeg er 42 år. Vi har 3 barn fra før. Jeg tok ut hormonspiral ifjor etter vært inne i 4 år. Vi har hatt sex i og rundt tider med EL. Syklusene mine dette året vært stort sett regelmessige 26/27 dager- med unntak enkeltvis en runde på 25,28 og 31. Hvor stor er sjansene for graviditet som 41 åring? De siste syklusene har vi hatt samleie på el dagen- men mensen kommer. Er jeg på en måte kommet i pre overgangsfasen? Selv om vi har sex både på dagen og dagen før el-så blir jeg ikke gravid?

Kvinne (36)
Helsesykepleieren svarer
Hei

Ved 30 års alderen begynner kvinnens fertiliteten å minske, og ved 38 år minsker den kraftig. Kvinnens egg begynner å aldres og de blir vanskeligere å befrukte. Sjansen for at en 40 år gammel kvinne blir gravid etter ubeskyttet sex hver måned, er kun fem prosent.

Cirka hver tredje graviditet hos kvinner i 40-44-årsalderen ender med spontanabort. Det finnes flere årsaker til det, egget kan ha vært defekt fra starten av, eller så er ikke blodforsyningen til livmoren høy nok.

Ikke så veldig oppløftende tall dersom dere har ønske om flere barn. Men dersom du har flere spørsmål, kan du kontakte din fastlege

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Finner du ikke det du leter etter?