?

Er p-pillene like sikre selv om jeg tar færre enn 7 dager pause?

Kvinne 22 . 28 April 2022
Spørsmål

Hei. Jeg har et spørsmål angående ppiller - jeg går på melleva. Jeg tok siste pillen på brettet på lørdag, og har nå pause og mensen. Jeg ønsker å ta så lang pause som mulig, og slik jeg har skjønt er det 7 dager. Men jeg skjønner ikke helt hvordan man skal regne 7 dager. Når jeg tok siste pillen på brettet lørdagskveld, må jeg da begynne på nytt brett nå lørdag som kommer, eller kan jeg vente til søndag og fortsatt være innenfor 7 dager?Eller må jeg begynne allerede fredag? Altså fortsatt være sikker mot graviditet. Et annet spørsmål jeg har er om det har noe å si om man noen ganger tar 6 dager pause, og en annen gang tar 3 - har det noe å si for sikkerheten av ppillene?

Kvinne (22)
Helsesykepleieren svarer
Hei

Du må starte opp med nytt brett senest søndagen, da har du hatt 7 pillefrie dager. Du vil da være beskyttet mot graviditet. Du kan gjerne ta færre pillefrie dager enn 7 dager, men aldri flere.

Har du flere spørsmål om seksuell helse: Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?