?

Bivirkninger av Slinda, kan jeg bytte til kombinasjonspille?

Kvinne 31 . 30 Juni 2022
Spørsmål

hei. jeg byttet prevensjon fra cerazette til slinda pga jeg plages sånn med mellomblødninger hele tiden, jeg har nå brukt slinda i litt over en måned og plages med det samme i tillegg til at huden min er blitt veldig fet og uren. jkan jeg bytte tilbake til cerazette midt i et brett med slinda? lurer og litt på om det vil være bedre å prøve en kombinasjonspille? men de er jeg litt redd for.. er det veldig vanlig å få blodpropp av dem? og er jeg for gammel til å begynne med de? jeg er frisk og aktiv, røyker ikke og er ikke overvektig, så har ingen risikofaktorer sånn sett, bare jeg som blir litt redd av at alle snakker om blodpropp risiko, men gestagenpiller har jeg bare plagdes med...

Kvinne (31)
Helsesykepleieren svarer
Hei

Det er vanskelig å si hvordan blødningene vil bli med Slinda. Noen blir helt uten blødninger. Mange fortsetter å ha regelmessige blødninger, mens noen får uregelmessige blødninger som kommer og går. Bivirkningene er alltid verst i begynnelsen, og går som regel over i løpet av de 3 første månedene. Det er bare du som kan avgjøre om plagene er ille nok til å slutte eller bytte. 

Dersom det ikke er noen kontraindikasjoner for kombinasjons-p-piller, kan du bytte til det. For unge, friske kvinner er risikoen for blodpropp ved bruk av p-piller svært lav. Blodpropp oppstår hos 5-12 kvinner av 10 000 kvinner som bruker p-pille i ett år. 


Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. Der vil du få god veiledning på hva som kan passe for akkurat deg.

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?