?

Hei, jeg føler meg fjern og forvirret, men tror ikke jeg er psykisk syk?

Kvinne 23 . 24 Januar 2022
Spørsmål

Hei!Jeg glemmer ting hele tiden, jeg er bekymret og jeg er usikker på om jeg fokuserer for mye på å glemme som gjør at jeg glemme abnormalt mye. Jeg mister ting 2 ganger eller mer i døgnet.Akkurat nå finner jeg ikke nøklene mine,husker ikke hvor jeg har lagt de.Jeg føler meg fjern, hjernen bobler, periodevise hallusinasjoner. Men jeg er ikke psykotisk eller ustabil eller alvorlig psykisk syk. Lå og skulle sovne inn og da kjenner jeg et nærvær bak meg som tar på meg og sier telepatisk «jeg skal heale deg»men når han tok på meg kjennes de ut som en demon som ikke ville voldta meg. Jeg ser også ting bak skapet og sover med lyset på. Men jeg er ikke ustabil eller klinisk psykotisk. Sliter veldig med rykninger, plutselig rykk i kroppen. I fingre, lår, nakke, ansikt. Kommer periodevis. Føler jeg skal dø.Er forvirret. Men det er ikke synlig på utsiden, og jeg gjør skole arbeid og alt jeg skal. Har pms og kan bli gal da. Skrev selvmordsbrev i går, men ingen plan.psykolog sier jeg ikke er gal.

Kvinne (23)
Fagperson svarer
Hei,

Det høres ut som om du er i en forvirringstilstand, der hjernen din og sansene dine, tar inn verden på en måte de fleste ikke gjør. Dette kan være symptomer på en psykoselidelse. Psykoser er ofte ikke tilstede i et menneske hele tiden, som at du sier du opplever periodevise hallusinasjoner. Kognitive vansker, som nedsatt arbeidshukommelse er vanlig når man har en psykoselidelse. Samtidig kan man klare det man skal på skolen etc., selv om det ofte kan koste mer krefter enn det vanligvis ville gjort. Uansett, om du kvalifiserer til en diagnose eller ikke, høres det vanskelig ut å ha det slik du har det nå. Det du skriver tyder på at du er engstelig, og også lei av å ha det slik. Nå er det er viktig at du får hjelp med din psykiske helse.

Kan du ta med deg det du har skrevet her til psykologen din? Du skriver at psykologen sier du ikke er gal, så antar at det betyr at du er i behandling? Ingen kan se på utsiden, hvordan du har det på innsiden. Det er viktig at du forsøker å formidle det så godt du kan, gjerne med noe du har skrevet. Dersom du ikke er i behandling hos psykolog, må du kontakte fastlegen din som kan henvise deg til rett sted. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen psykologen i SiO Helse

 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?